Aktuellt

Modernt tekniskt elektroniskt utrustning på Gridcon

Gridcon etablerar sig i Indien

Xlit group som köpte upp Gridcon i mars 2023 har lång erfarenhet i Indien sedan 2008. Daniel Sundelius, en av ägarna, har varit verksam i Indien i 15 år och bosatt i 7 år av dem. Han har många goda kontakter och erfarenhet av att bygga upp produktion och verksamhet i landet. Daniel har varit del i att bygga upp IT- och telekommarknaden i landet med hjälp av svensk ledning.

– Jag tror verkligen på kombinationen av svensk innovation och indisk högutbildad arbetskraft. Den senaste tidens globala situation med bland annat pandemin har öppnat upp en större acceptans för distansarbete internationellt. Jag ser att det inom förnyelsebar energi finns det många synergier med tidigare arbete inom it och telekom. Marknaden är nu mogen att göra samma resa med solenergi.

Idag finns ett 30-tal anställda i framförallt New Delhi och Bangalore. Det är ett sammansvetsat team som idag arbetar med logistik, teknik och eftermarknadssupport i Xlit group. Vi tror att befintligt team tillsammans med nyrekrytering kommer stärka upp Gridcons konkurrenskraft på en starkt växande marknad.

Gridcon kommer att utvärdera en försörjningskedja av framförallt solpaneler som ska tillverkas i Indien. Vi ser en tydlig trend att flera företag flyttar sin produktion från Kina till Indien utifrån det aktuella världsläget. Gridcon blir ett av de första företagen att utvärdera indiska solpaneler. Vi kommer även att bygga upp en lokal verksamhet som kompetensmässigt kommer att stötta Gridcon i Sverige genom ett Back office. Arbetet med cadritningar, kalkyler och offertförfrågningar kan effektiviseras på detta sätt.

Parallellt vill vi använda svensk innovation inom förnyelsebar energi i Indien. Vi tror att vi skulle kunna bidra med mobila solenergilösningar som gynnar Indiens ökade behov av klimatvänlig energi. Idag pågår en kraftig urbanisering som har pågått i många år och Indien kämpar med att bli ett klimatsmart land. Gridcon startar ett antal utvecklingsprojekt för att se potentialen i både storstäder och på landsbygden. Detta är direkt kopplat till Indiens initiativ för Smart Cities, digitalisering och AI.

Högkvalitativt elnätverk bild från Gridcon

Framtidens energiförsörjning – solen

För oss på Gridcon är det viktigt att vara i framkant på solenergins utveckling.

Henrik Persson, produktansvarig på Gridcon, deltog därför på den världsledande utställningen Intersolar Europé i München 14-16 juni. En mycket spännande tillfälle att diskutera produkter och tjänster inom solenergi med våra underleverantörer.

Att nyttja förnybar energi är kanske en av de klokaste handlingarna vi kan bidra med för att minska miljöfarliga utsläpp. Det är också en ekonomisk god affär både för företag, kommuner och privatpersoner.

Elektrisk utrustning på ett teknikföretag

Gridcon utökar sin satsning genom att vända sin blick åt väst

Under många år har Gridcon AB varit verksamma runt Borås med omnejd och nu tar vi klivet in genom att göra en riktad satsning på stora delar av Västra Götaland.

Den lokala kännedomen står Göran Andreasson och Olleper Hemlin för genom att de varit verksamma samarbetspartners i området sedan början.

Verksamhetsansvarig Gridcon Väst, Jonas Hottöfjäll, kommer leda satsningen och är stationerad i Skaraborgsbygden. I området finns ett stort intresse för att nyttja solkraft hos lantbrukare, företagare och villaägare. Vi ser ett stort behov av kompetens inom solenergi som vi kan tillföra med vår långa erfarenhet och kunnande.

I området Mariestad/Töreboda kommer Volvo göra en storskalig satsning på en batterifabrik med start 2028. Spännande tycker vi på Gridcon och tror att vi med lokala närvaro och 30-åriga erfarenhet kan bidra till den gröna omställningen i väst.

Som ytterligare ett steg i satsningen Gridcon Väst har vi nyanställt William Granelli och Kasper Keating som är nyexaminerade från Handelshögskolan i Göteborg. Med ung och hungrig kompetens kommer vi stärka Gridcons styrka i att vara konkurrenskraftiga på en starkt växande och viktig marknad.

För att stärka upp teamet i Väst har vi inlett ett samarbete med Robin Lantz, Lansagårdens elinstallationer. Han har många års erfarenhet av solcellsinstallationer och blir en viktig samarbetspartner till Gridcon Väst.

Som ett av få solcellsföretag med ISO-certifiering kan Gridcon AB kvalitetssäkra från första kundkontakt till färdig installation. Så grattis Västra Götaland!

 Ett genuint intresse för solkraft – Gridcon AB

Avancerad elnätsutrustning för smarta städer

Gridcon förvärvas av Xlit group – satsning på tillväxt

Sveriges snabbaste installationer av solpaneler till företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner.
Xlit group förvärvar gridcon AB i ett nästa steg i sin långsiktiga strategiska plan att växa inom förnyelsebar energi i Sverige och utomlands. Genom att kombinera xlit groups kapabiliteter inom supply chain management och finans med gridcons erfarenhet och kompetens inom solenergiinstallationer kommer vi att kunna leverera ett av Sveriges bästa erbjudanden inom solkraft.
Gridcon är ett anrikt, ISO-certifierat, välskött och respekterat företag inom energibranschen med ett komplett erbjudande inklusive solpaneler, smart styrning, batterier och fordonsladdning. Med gridcons produktportfölj kommer xlit group att kunna erbjuda effektiva installationer globalt.
-En av huvudanledningarna till varför vi grundade xlit group var att kunna utnyttja vår erfarenhet och kompetens inom effektiva värdekedjor till mindre svenska företag med innovativa och hållbara lösningar.
Med gridcons produktportfölj kommer xlit group kunna erbjuda svenska hållbara energilösningar globalt. Ett av xlit groups viktigaste mål är att ta svensk innovation utomlands. Då xlit groups styrka är effektiva försörjningskedjor ser vi att vi kan ta bolaget till nya nivåer. Initialt kommer vi att fokusera på snabb tillväxt i regionen säger Daniel och Johan, ägare och grundare till xlit group.
-Xlit group är en perfekt partner i vår tillväxtresa säger Magnus Eklöf, VD på gridcon. Efterfrågan på våra lösningar är enorm, men när vi nu växlar upp kommer vi att behöva arbeta ännu smartare och effektivare i våra leveranskedjor. Vi vill ha Sveriges nöjdaste kunder.
-Vi ser en enorm möjlighet, både i Sverige och utomlands att utveckla hela ekosystem för kunden utanför själva installationen, alltifrån finansieringsupplägg till smarta tjänster både för kunden och samhället, Fredrik Agerhem, ansvarig för XLIT Finance and Logistics.